PÄIVÄKIRJA
28.07.2011 LÄHTÖ KOITTAA

Vuosi taas vierähtänyt viime kesäisestä Elbruksen retkikunnasta. Näin se aika vierähtää ja elämä muuttuu. Itselläni tässä välissä oli kunnia saada terve tyttölapsi perheeseemme. Silti sain luvan lähteä valmistelemaan tätä uutta retkeä Pamirille. Siitä suuri kiitos Ninalle.

Viimeiset seitsemän kuukautta valmisteltu tätä Pik Lenin retkikuntaa viikoittain. Toukokuusta alkaen viisumiasiat työllistivät / jännityttivät eniten. Viisumien saanti kohdemaihin ei ollutkaan niin yksinkertaista, kun kyseisten maiden suurlähetystöjä ei suomesta löydy. Lisäksi Uzbekistaniin pitää saada viisumikutsu, jolla voi anoa viisumia. Nämä tärkeät asiapaperit hoiti operaattorimme Asia-Travel. Ja Suomesta viisumit järjesteli Traveller Oy. Uzbekistanin suurlähetystö Riikasta Latviasta ja Kirgisian suurlähetystö Berliinistä Saksasta myönsivät viisumit retkikunnan jäsenille.
Matkustusilmoitus tehty ulkoministeriöön ja lähetystöön Kazagstanin Astanaan varmuuden vuoksi. Koska Kirgisiassa oli 2010 vallankaappaus, joka aiheuttaa tietyille alueille vieläkin epävakautta.

Lennämme huomenna aamusta Helsingistä Latvian Riikaan, jossa n.7 h vaihtoväli illalla lentävään Uzbekistanin koneeseen. Lentoyhtiönä toimii AirBaltic. Tashkentin kentälle yöllä vastaan tulossa operaattorimme. Tullimuodollisuudet selvitettyämme jatkamme yötä myöten matkaa kohti Kirgisiaa ja Fergana laaksoa. Matkaa rajalle n. 400 km. Ferganassa vietämme seuraavan yön ja sunnuntaina jatkamme perusleiriin, jonne jää vielä n.250km matka. Viimeiset kymmenet kilometrit matkataan maastoautoilla Leninin ylängöllä.

Tänään torstaina Vaasalaiset matkaavat iltapäivällä Helsinkiin ja minä täältä Kokkolasta illalla perässä. Yövymme Helsinki – Vantaan lentokentällä Hilton hotellissa. Aamulla sovittu Sepon kanssa treffit ykkösterminaalissa. Tässä vaiheessa retkikunta kokonaisuudessaan kasassa ja matka voi alkaa….

Retkikunnan puolesta Pekka


2011 Pik Lenin